Летище София добави Баку като нова дестинация с полетите на азербайджанския национален превозвач AZAL. Авиокомпанията стартира полети два пъти седмично – във вторник и петък, като свързва София със столицата на Азербайджан Баку.

Първият полет на AZAL до летище София беше отбелязан със специална церемония. В събитието участваха Павлин Петров – заместник-министър на туризма, Н. Пр. Хюсеин Хюсеинов – посланик на Азербайджан в България, Хесус Кабайеро – главен изпълнителен директор на СОФ Кънект, Камран Гаджар – регионален мениджър за Европа в AZAL, официални гости и представители на медиите.

С новия маршрут българските пътници ще имат възможност да се насладят на Баку. Столицата и търговският център на Азербайджан са разположени на брега Каспийско море. Известен е със средновековния си ограден със стени стар град, в който се намират Дворецът на Ширваншахите – огромен кралски комплекс, и емблематичната каменна Девическа кула.

Сред съвременните забележителности са проектираният от Заха Хадид център „Гейдар Алиев“ и трите заострени небостъргача – кулите „Пламък“.

„Този директен полет бележи значителна стъпка в разширяването на свързаността между България и Азербайджан, засилвайки както икономическите, така и културните отношения. Той ще стимулира двустранната търговия, възможностите за инвестиции и развитие на бизнеса. Освен това ще насърчи културния обмен като дава нова възможност на пътуващите да споделят и ценят
наследството и традициите на двете страни.“, каза Хесус Кабайеро.

„Стартирането на полети до София е важен етап както за нас, така и за нашите пътници. Радваме се, че можем да представим нови перспективи за пътуване, разкривайки пред тях чудесата на този забележителен град. AZAL остава ангажирана с предоставянето на първокласни услуги в съответствие с най високите международни стандарти.“, отбеляза Камран Гаджар по време на церемонията.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара