Започвате да усещате последиците от сезонната депресия? Психолозите имат идея как да се ободрите по всяко време на годината.

Въпреки че няма универсална формула за щастие, експертите предлагат да се наслаждавате на момента, за да се почувствате по-добре.

Ето и навикът, който според психолога Джоузеф Малдрю прави хората щастливи.  „Харесва ми да мисля за наслаждаването като практика, която ви позволява наистина да обърнете внимание, да оцените и разширите собственото си положително емоционално преживяване“, казва специалистът.

Експертът отбеляза, че концепцията е призната в областта на позитивната психология като средство за засилване и последващо удължаване на преживяванията, които пораждат положителни емоции: радост, благодарност, приемане, удоволствие и любов.

„В живота ни е толкова лесно да се впуснем в ежедневния стрес, несигурността в света и просто негативните преживявания, че е лесно да пропуснем добрите и по-смислени моменти“, казва психологът.

Ако отделяме време наистина да се насладим на положителните преживявания и да ги осмислим по-пълно и задълбочено, това може да ни помогне да се справим със стреса“, смята експертът.

Освен това способността да се наслаждаваме на момента ни позволява да се справяме по-добре с трудностите.

Източник: Рамблер

Facebook Twitter Google+

0 Коментара