Българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливанската република и незабавно да напуснат територията на страната, съветват от Министертвото на външните работи. Предупреждението е заради сериозната ескалация на военните действия в Ливан през последните часове.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут, на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: CONSULAR.BEIRUT@MFA.BG.

Тази нощ израелската армия обяви, че е убила няколко командири на „Хизбула“ в Южен Ливан, предаде Франс прес. Атаката е била извършена от изтребители. В изявлението, публикувано в „Телеграм“, пише, че при нападението са били убити командващият ракетното подразделение на „Хизбула“ Мохамед Али Исмаил, неговият заместник „и други терористи“, предаде Дарик радио.

Световните агенции предават за въздушни удари в южни предградия на Бейрут, включително по централата на „Хизбула“, нанесени от Израел.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара