Двете клиники на Doctor Ganchevi Esthetic са собственост на четирима млади, но вече утвърдени лекари в света на естетиката, които носят една и съща фамилия – братята д-р Иван Ганчев и д-р Денислав Ганчев и техните съпруги д-р Марияна Ганчева и д-р Даниела Ганчева. В този брой ви представяме красивите лица на двете клиники – в София и Пазарджик.

В света на съвременната естетична медицина, д-р Марияна Ганчева и д-р Даниела Ганчева се утвърждават като водещи специалисти, предлагащи най-актуалните и ефективни процедури на XXI век. Двете клиники на Doctor Ganchevi Esthetic предлагат висококачествени естетични услуги, използвайки иновативни методи и продукти с доказана ефективност. Най-популярните сред пациентите процедури са аугментацията на устни, лечение с ботулинов токсин, както и разнообразни подмладяващи терапии като мезотерапии и скинбустери.

С фокус върху индивидуалния подход

и максималното удовлетворение на пациентите, лекарите предоставят първокласна грижа и изключителни резултати.

Д-р Даниела Ганчева завършва медицина в МУ-Стара Загора през 2015 г. и след това придобива специалности по очни болести и окулопластична хирургия.

Д-р Марияна Ганчева завършва образованието си през 2011 г. в МУ-Пловдив като лекар по дентална медицина и специализира орална хирургия.

Двете лекарки всяка година надграждат експертизата си в областта на естетичната медицина с десетки престижни международни обучения и конгреси свързани с иновациите в областта, някои от които Imcas Paris, AMWC Monaco, Tamc Congress Croatia, INFINI Science day Milano, iCAMPs Bulgaria и др.

Двете сте лицето на клиниките Doctor Ganchevi Esthetic. Разкажете ни повече за тях?

Създадохме клиниките ни за естетика в Пазарджик и София с много любов, старание, истинска отдаденост и с мисъл за нашата движеща сила – нашите пациенти. При нас те могат да се възползват от множество процедури, някои от които моделиране на устни, лифтиране с хиалуронови филъри и зъбчати мезоконци, ботокс, мезотерапии, скинбустери, неоперативна корекция на нос, лазерна епилация от ново поколение с най-съвременните и модерни апарати и много други.

В Doctor Ganchevi Esthetic сме екип от професионалисти с опит от над 9 години, който е изцяло посветен на красотата и удовлетвореността и самочувствието на пациентите.

Като съчетаваме най-съвременните техники и иновации в областта на естетичната медицина, създаваме персонализирани решения, които подчертават естествената  красота на всеки наш пациент като му дават по-високо самочувствие и увереност.

Работите със стотици пациенти, посещавате много  световни конгреси. Кои ще бъдат тенденциите в естетичната медицина през 2025 г.?

Тенденциите в естетичната медицина в края на 2024 г. показват значителен напредък в технологиите и стремеж към персонализиран подход към всеки пациент. Ако преди години се търсеха по-видими и забелязващи се резултати от извършваните от нас процедури, към този момент

фокусът е изцяло върху естествените резултати

и минимално инвазивните процедури са в пика на своята популярност. И това е съвсем разбираемо, защото резултатите от тях са временни и обратими и ако някой не хареса това, което вижда в огледалото, то в много кратък срок от време може да бъде променено. Преди години не беше така. Все още ремоделираме устните на пациенти, които имат имплантирано силиконово олио, видоизменено във времето, и постигаме отлични резултати.

Пациентите все повече търсят процедури, които запазват естествения им вид и подчертават индивидуалната им красота, без да изглеждат прекалено изкуствени. Хиалуроновите филъри и ботоксът към момента са най-популярни заради бързите резултати и краткото време за възстановяване.

Инжекционните терапии за подмладяването на кожата, като мезотерапии, скинбустери, колагеностимуланти и полинуклеотиди ще бъдат все по-търсени. Тези терапии насърчават производството на колаген и еластин, подобряват текстурата и тонуса на кожата, предотвратяват нейното стареене и я запазват сияйна и стегната за по-дълъг период от време. Кой не би искал да остане вечно млад?

И все пак, коя е най-предпочитаната от пациентите процедура?

Най-предпочитаната неоперативна процедура в естетичната медицина за 2024 г., а по наше мнение и за 2025 г., ще е инжектирането на дермални филъри с хиалуронова киселина. Тази процедура остава на върха на популярността заради няколко ключови предимства:

Дава изключително естествени резултати – филърите с хиалуронова киселина осигуряват естествено изглеждащи резултати, като възстановяват естествения обем на лицето, изглаждат бръчките и подчертават контурите.

Минимално инвазивна е – процедурата е бърза и изисква малко или никакво време за възстановяване. Пациентите могат да се върнат към ежедневните си дейности почти веднага след това.

Многофункционална е – филърите могат да бъдат използвани за различни зони на лицето, включително устните, скулите, средна част на лицето, брадичката и дори под очите, което ги прави изключително универсални.

Има обратим ефект – за разлика от някои по-инвазивни процедури, резултатите от хиалуроновите филъри са временни (обикновено траят от 6 до 18 месеца), което дава на пациентите гъвкавост и контрол върху външния им вид.

Безопасна процедура със сведени до минимум странични ефекти – хиалуроновата киселина естествено присъства в тялото, което я прави много безопасна и с минимален риск от нежелани реакции.

Напоследък чуваме противоречиви мнения относно прилагането на ботулинов токсин, но май се получава така, че те по-скоро се дължат на дезинформация, а не на личен опит. Вие привърженици ли сте на този тип терапия?

Ботулиновият токсин, известен като ботокс, има множество приложения както в естетичната, така и в медицинската практика, а ние определено виждаме, че той се нарежда на второ място по популярност сред нашите пациенти след хиалуроновите филъри. Лечението с ботокс е предпочитано от различен тип пациенти и има няколко основни ползи и приложения:

Намаляване на бръчките и фините линии – ботоксът е най-известен със способността си да изглажда бръчките, особено тези на челото, около очите (пачи крак) и между веждите. Той временно релаксира мускулите, които причиняват тези бръчки, което води до по-гладка и млада кожа.

Намаляване на прекомерното потене (хиперхидроза) – ботоксът може да се използва за лечение на хиперхидроза, състояние, при което хората изпитват прекомерно потене, особено под мишниците и в областта на дланите. Той блокира нервните сигнали към потните жлези, което значително намалява изпотяването.

Лечение на бруксизъм (скърцане със зъби) – ботоксът може да помогне при бруксизъм, състояние, при което хората скърцат със зъби или стягат челюстите си, обикновено през нощта. Инжекциите с ботокс отпускат масетерните мускули, което намалява скърцането и предпазва зъбите от увреждане.

Сигурно повечето хора не знаят, но голяма част от главоболията се повлияват от инжекциите с ботулинов токсин. Той е ефективен и при лечението на хронична мигрена.

През последните години пазарът на продукти за естетичната медицина се напълни с нискокачествени продукти, които от своя страна водят до лоши резултати за пациентите, в някои случаи дори до необратими странични ефекти. Вие с какви продукти  работите, имате ли си любима марка, която препоръчвате на своите пациенти?

О, това е доста обширна тема. Наистина до голяма степен в България липсва контрол на медицинската козметика и препаратите като филъри, ботокс, мезотерапии, скинбустери и др. и според нас задължение на лекарите е внимателно да подбират и да преценяват с какво биха могли и с какво би трябвало да работят. Реално ние сме ситото, ние филтрираме това, което ще достигне до нашите пациенти.

А  се стараем да им предложим винаги разнообразие от сертифицирани висококачествени продукти с ясен произход. Последната година сме изключително приятно впечатлени от италианските премиум продукти на INFINI, произведени в Милано. Портфолиото на INFINI включва хиалуронови филъри от ново поколение с включен лидокаин, с цел по-безболезнена интервенция, изключително мощни скинбустери и разнообразие от мезотерапии, подходящи за всеки тип кожа и възраст.

Разбрахме кои са най-предпочитаните процедури сред пациентите, но кои бихте могли да определите като най-универсалните? Коя е процедурата подходяща за всеки пол и за всяка възраст?

Често получаваме въпроси от нашите пациенти за превенцията на стареенето на кожата или как може тя да бъде свежа, стегната и сияйна.

Е, тайната на младата кожа е в мезотерапиите и скинбустерите! Скинбустерите и мезотерапиите са изключително ефективни за подобряване на състоянието на кожата, като предлагат дълбока хидратация, подхранване и регенерация. Те са подходящи за всеки тип кожа и спомагат за стягане, свиване на порите и изглаждане на фините линии.

Високата концентрация на хиалуронова киселина в комбинация с аминокиселини и минерали стимулира производството на колаген и еластин, което подпомага възстановяването на кожната бариера и активира регенерацията на клетките. Тези терапии подобряват текстурата, еластичността и сияйността на кожата, придавайки ѝ свеж, млад и здрав вид. А добрата новина е, че те могат да бъдат прилагани целогодишно!

Как виждате бъдещето, какви са вашите планове за 2025 година?

Бъдещето на естетичната медицина е изключително динамично и иновативно и ние виждаме 2025 г. като ново начало за още по-добри и напреднали технологии и подходи в нашата сфера. Наша основна цел е да продължим да се развиваме професионално, да надграждаме и да се усъвършенстваме, запознавайки се с най-съвременните техники и тънкости в естетиката. За тази цел всяка година преминаваме през десетки обучения по цял свят,

изучавайки тънкостите и иновациите в областта.

За 2025 г. планираме да разширим услугите, които нашите клиники предлагат, като интегрираме нови технологии, процедури, методи и продукти/препарати, които да осигуряват по-естествени и дълготрайни резултати за нашите пациенти. Нашата мисия е да продължим да предлагам първокласна грижа, съобразена с индивидуалните нужди на всеки човек, за да гарантираме удовлетвореността и безопасността на всички, които ни се доверяват. И нека не забравяме, че красотата отвън е отражение на душата отвътре. Грижата за здравето е неразделна част от красотата на всеки човек.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара