Тиквените семки са хранителен и здравословен продукт, който може да подобри цялостното здравословно състояние на организма ви.

Лекари обясняват ползите от тиквените семки за здравето, особено на хората, които изпитват болки в долната част на гърба.

Съдържание на магнезий

Тиквените семки са богати на магнезий – минерал, известен със свойствата си за отпускане на мускулите. Адекватните нива на магнезий могат да помогнат за намаляване на мускулното напрежение, което ще помогне за облекчаване на болките в долната част на гърба. Той също така помага да поддържате сърцето си здраво, като понижава нивата на холестерола и намалява риска от сърдечни заболявания.

Противовъзпалителни свойства

Тези семена съдържат антиоксиданти и противовъзпалителни съединения. Болките в долната част на гърба често се свързват с възпаления и включването на тиквени семки в диетата ви може да помогне за намаляване на възпалителните маркери, което потенциално да облекчи дискомфорта.

Омега-3 мастни киселини

Тиквените семки съдържат омега-3 мастни киселини, които са известни с противовъзпалителното си действие. Консумацията на храни, богати на омега-3, може да помогне за овладяване на възпаленията и ще спомогне за подобряване на цялостното здраве на ставите и гръбначния стълб.

Плътност на хранителните вещества

Тиквените семки са богата на хранителни вещества храна, която осигурява на организма ни важни витамини и минерали. Те могат да подпомогнат цялостното здраве и да помогнат на организма да се възстанови от различни възпалителни състояния.

Съдържание на протеини

Протеините са важни за здравето на мускулите и тяхното възстановяване. Тиквените семки са добър източник на протеини на растителна основа, които могат да помогнат за възстановяването и поддържането им.

Съдържание на цинк

Цинкът, съдържащ се в тиквените семки, играе важна роля за имунната функция и възстановяването на тъканите. Подпомагането на имунната система е много важно за човешкото здраве, тъй като имунната система се бори срещу различни заболявания, инфекции и вируси.

Аминокиселина триптофан

Тиквените семки съдържат аминокиселината триптофан, която помага на организма да произвежда серотонин и мелатонин, които могат да подобрят качеството на съня.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара