Наталия Гулиелмо е на 22 години съм от Сицилия. Завършила е  класическа гимназия, след това учи право известно време, а в момента – актьорско майсторство. Печели конкурса Мис Европа 2023 г.

Тя е фотомодел и инфлуенсър. Мис Европа дава престиж на кариерата й и засилва популярността й в международен план, откъдето след това започва да работи по проекти и сътрудничества с големи имена и покани за червения килим.

Изучавала е гръцки и латински език и има голяма страст към античната култура, Сенека е любимият й философ. Обичам да танцува и е любителка на изкуството, обича да рисувам, обича всичко, което е форма на изразяване. Обича да помага на хората и не обича да кара малцинствата да се чувстват изключени.

„Грижа ме е за каузата, която се бори срещу насилието над жени и тормоза, на който бях жертва в училище, когато бях малка, ангажирана съм да накарам жените да разберат колко важни са любовта към себе си и себеуважението. Обичам да пътувам, особено в страни с по-малко късмет, била съм няколко пъти в Африка, посещавала съм болници и училища, а също така съм направила малък принос и мечтата ми е един ден да помагам на хората колкото се може повече.“, казва Наталия за себе си.

Какъв е поводът да сте в България?

Бях поканена като гост и модел на бляскаво модно ревю в Paradise Center.

Разкажете ни за себе си.

Идвам от Сицилия и през 2023 г. спечелих конкурса „Мис Европа“, което даде престиж на кариерата ми в модния сектор, а надявам се скоро и в киното. Задачата ми като кралица на красотата е не само да представям жените, но и да ги вдъхновявам чрез моята история на срамежливо дете, а сега съм жена, която вярва в себе си и в осъществяването на собствените си мечти.

Какво означава за Вас спечелването на титлата „Мис Европа“?

Спечелването на титлата Мис Европа ми даде съзнание за голямата отговорност, която имам. След победата моята задача е да помагам на другите и да вдъхновявам и повишавам осведомеността на младите хора по отношение.

Как се промени животът ви след спечелването на титлата?

Преди учех в далечна Сицилия и танцувах в спалнята си, работех като фотомодел на национално ниво и се посветих изцяло на обучението си, а сега обикалям света и вдъхновявам хората, особено жените и децата, не съм мислила, че е възможно гласът ми да има толкова голям международен отзвук и започнах да подобрявам кариерата си в актьорската и модната индустрия.

Каква роля според вас играе красотата в днешното общество?

Мисля, че красотата сама по себе си играе повърхностна роля в обществото, но красотата, съчетана с интелигентност, е едно от най-силните оръжия в света

Как гледате на ролята на социалните медии в живота на съвременните жени и как те влияят на стандартите за красота?

Смятам, че социалните медии трябва да повишават осведомеността на хората за здравословния начин на живот, а истината е, че виждам много изключително ретуширани снимки наоколо и те създават дълбока несигурност в съзнанието на жените и опит да се достигнат невъзможни стандарти, ние, жените, сме красиви, защото сме уникални, различни сме една от друга и преди всичко сме несъвършени и именно това ни прави специални.

В какви каузи или благотворителни инициативи участвате като Мис Европа?

Обичам да помагам на хора в нужда, дори и с малки жестове, опитвам се да давам и да помагам колкото мога, кауза, която е близка до сърцето ми, е тази, която се бори срещу насилието и тормоза над жени, и активно се надявам да успея да помогна за оптимизиране на управлението на жалбите на жертвите, за да им дам смелост да съобщават и да се чувстват защитени.

Как успявате да поддържате баланс между професионалния и личния си живот?

Успявам много добре да разделям двете неща: професионалният живот е живот, в който със сигурност показвам на хората коя съм в действителност, но не обичам да правя публично достояние сантименталния и личния си живот. Определено го държа настрана. Балансирането на двете неща е много естествено за мен.

Какви послания бихте искали да отправите към младите жени, които гледат на Вас като на модел за подражание?

Да вярват в себе си и никога да не се отказват да преследват мечтите си, да бъдат свои собствени лидери, да говорят от свое име и никога да не се сравняват с никого, красиви сте такива, каквито сте в действителност. Работете върху себе си, за да създадете най-добрата версия на себе си. Вярвах в себе си и затова днес съм тук, щом аз съм го направила, и вие можете да го направите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара