В периода от 18 до 31 октомври 2024 г. Луната е намаляваща, което привлича в живота ситуации на завършеност. Постепенно преминаваме от външна активност към вътрешна работа. Намаляващата Луна съдържа енергия, която дава възможност за изхвърляне на ненужното, както и за равносметка и възстановяване. Това е добро време, което да използвате за проекти, разчистване и подготовка за нов цикъл.

Периодът на намаляващата Луна от 18 до 31 октомври 2024 г. е фазата, в която е най-лесно да освободите място за новото и да вземете важни решения. Най-подходящото време да обявите за продажба имот или автомобил, или други неща, от които искате да се отървете по-бързо. Но тези дни не са подходящи за започване на нов бизнес, емиграция, сключване на брак, започване на професионален живот и стартиране на процеси.

Това е време на изясняване и опростяване, когато всяка стъпка на невръщане и възстановяване ще бъде особено ефективна. Работете върху завършването, позволете си да си починете и да натрупате вътрешни ресурси, за да посрещнете новия лунен цикъл, който започва на 1 ноември, казва астрологът Марина Скади (Марина Соколова).

18 – 23 октомври: трето тримесечие

През тези дни Луната и Слънцето образуват хармонични аспекти помежду си – секстили и тригони. Затова енергийният фон е сравнително благоприятен. Като цяло това е ефективен период, в който можете да преобразите живота си, да се насладите на постигнатите резултати, да създадете основа за бъдещи успехи.

Луната се движи през следните знаци: Телец, Близнаци, Рак. А това означава, че представителите на тези зодиакални знаци получават максимални възможности да постигнат целите си и да получат това, което искат. Най-доброто време за създаване и развиване на полезни умения, практика след теоретичните знания.

В третата четвърт от фазите си Луната преминава от Пълнолуние към по-спокойна фаза. Енергията започва да намалява, което създава необходимите условия за:

  • за приключване на стари дела и дългосрочни проекти.

Най-добре е да се съсредоточите върху това да довеждате нещата докрай и да поставяте точки на всички „и“;
да работите върху грешките, да анализирате психическото си състояние и преживяванията си. Това време е идеално за обмисляне на това какво е направено правилно и какво трябва да се коригира в бъдеще;

  • отказване от стари навици и пристрастявания.

Намаляващата Луна е особено подходяща за разчистване на това, което вече не е полезно, за прекъсване на токсични връзки;

  • работа върху себе си.

Спокойно, но внимателно планиране и подреждане на живота си, себепознание. Важно е да не се претоварвате с нови задачи, а да отделяте време за почивка и възстановяване.

24 – 31 октомври: четвърто тримесечие

Четвъртата лунна четвърт започва с напрегнат аспект (квадратура) между Слънцето и Луната. Съответно социалният и психологическият климат е доста сложен. Но в същото време се разкриват всички проблемни места, допуснати грешки. И, по-добре е да не ги прехвърляте в нов лунен месец, а да ги оставите в настоящия, след като сте свършили необходимата работа.

Луната се движи през знаците: Лъв, Дева, Везни. В тези дни се увеличава броят на злополуките, нараняванията, конфликтите. Здравословното състояние изисква повишено внимание. Необходимо е също така да намалите темпото на живот, да се погрижите за себе си и да се откажете от това, което вече не е актуално. Това е добро време за осъзнаване на дълбоки неща, за включване в духовния път на развитие.

Дните от 24 до 31 октомври могат да бъдат подходящи за:

Почистване във всеки смисъл, детоксикация, както физическа, така и емоционална. Всичко, което вече е отработило времето си, е по-добре да се остави да си отиде;
провеждане на ритуали за сбогуване, хармонизиране на вътрешните процеси и самоусъвършенстване.

Също така този период е подходящ за хирургически интервенции, сериозни медицински манипулации;
задълбочен самоанализ, медитация и работа с подсъзнанието. Този период подпомага възстановяването на душевното равновесие, особено ако сте заобиколени от близки хора, приятели и съмишленици; търсене на скрити таланти в себе си.

Важно е да обръщате внимание на емоциите си,

тъй като Луната е вече преди Новолуние и това може да предизвика чувство на емоционално опустошение или меланхолия. Точно това състояние обаче предполага дълбоко разбиране на добронамерените желания и потребности, осъзнаване на истинските нужди на човека.

От 29 до 31 октомври е последната фаза на намаляващата Луна – времето, когато енергията достига минималното си ниво. През тези дни трябва да помислите за себе си, да намерите време за почивка и да възстановите силите си преди новия лунен цикъл. Това е идеалното време да се заемете с всички въпроси, които изискват отговорен избор, съдържат сложност, независимо дали става въпрос за лични или професионални задачи.

Тъй като външните дейности са минимални, можете да се съсредоточите върху най-важното. Благоприятно е да правите равносметка, както и да се подготвяте за следващия цикъл. Анализирайте какво искате да промените или подобрите и започнете да го правите от 1 ноември.

Големи резултати може да постигнете, ако си позволите почивка, спокойни уединени дейности, релаксиращи тренировки, масажи, разходки сред природата. Благодарение на това могат да се избегнат прибързани грешки и разрушителни действия.

Дните преди новолунието ще ви помогнат да се подготвите за промените, ако ги използвате правилно. Това е време, в което трябва особено да следите емоционалното си състояние, да сведете до минимум социалната активност, тъй като съществува висок риск от пренапрежение и стрес.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара