Атмосферата на астрологичните събития през седмицата е доста интересна и напрегната. За някои хора това е период на ефективно приключване на дълъг процес, докато други ще могат да видят светлината в края на тунела.

На 21-ви и 22-ри октомври Меркурий образува хармоничен аспект с ретроградния Сатурн, което помага да се отвори втори живот за много дела и проекти, които са били в застой. Тук Сатурн действа като мъдър наставник, който ви помага да намерите най-полезните и надеждни решения. Представете си стар часовников механизъм, който изведнъж започва да тиктака с нова сила, като връща стрелката в правилната позиция. Нещо подобно се случва в началото на седмицата.

През нощта на 23 октомври, в 01:15 ч. Слънцето напуска световете на въздушните Везни и се потапя във водните дълбини на Скорпион, променяйки ритъма на живот и внасяйки мистика и тайнственост в ежедневието ни. Скорпионът е знак, който умее да погледне отвъд външната обвивка и да проникне в самата същност. Енергията му сякаш ни подканва към непознатото, подтиква ни да прекрачим прага на познатото, да живеем отвъд границите на обичайното.

Това е време, в което мнозина откриват в себе си безпрецедентно желание за риск, жадуват за екстремност и изпитват границите си. Енергиите на Скорпиона, подобно на буйна река, проникват през планините и в този бърз поток можете да откриете нови, непознати досега ресурси. Интуицията се изостря като зрението на хищник през нощта, позволявайки ни да видим това, което обикновено е скрито от погледа. Започваме да разбираме не само собствените си вътрешни влияния, но и започваме да разбираме мотивите и емоциите на хората около нас.

На 27 октомври Марс влиза в хармоничен аспект с ретроградния Нептун, създавайки особена атмосфера на тайнственост и откритост. Удивително е как можеш да бъдеш на точното място в точното време, а този ден предлага точно такива моменти.

В събота и неделя е по-лесно да действате, сякаш невидима сила ви посочва правилния път. Това е чудесно време за тайни действия, навлизане в състоянието на „поток“, при което събитията се формират от само себе си. През тези дни трябва да се доверите на интуицията си и да не се страхувате да направите крачка напред, дори ако пътят изглежда неясен. В края на краищата именно в такива моменти най-смелите решения водят до неочаквани и приятни резултати.

Овен

Седмицата ще ви донесе много повратни моменти. Ще почувствате засилване на личните си качества – решителност, смелост и независимост. Ще се актуализират важни въпроси, свързани с личните постижения, себеизразяването и реализацията на амбициите. Възможно е да се появи необходимост от завършване на проект, за да се отвори нова страница. Възможно е да се сблъскате с вътрешни конфликти между личните желания и нуждите на другите.

Телец

Налице е тенденция да мислите дълбоко и да трансформирате реалността си. Този период може да разкрие скрити страхове или неразрешени въпроси от миналото, които ще бъдете принудени да анализирате. Задачата ви е да се освободите от нещата, които вече не ви подкрепят, включително стари обиди и лоши навици. Обстоятелствата ще ви подтикнат да направите важни вътрешни промени, особено в духовната и психологическата област на живота.

Близнаци

Активизирайте сферата на приятелството, социалните контакти и колективните проекти. Може да осъзнаете, че е време да промените целите и амбициите си или да преразгледате връзките си с хората. Бъдете готови за прекратяване на някои взаимоотношения, ако те вече не съответстват на общите интереси. Това е време да потърсите нови съюзници, които ще ви подкрепят по пътя към целите ви. Прилив на творческо вдъхновение ви позволява буквално да се разтворите в работния процес.

Рак

Този период може да се окаже връхна точка в кариерата ви – ще получите признание за работата си или ще се изправите пред необходимостта да промените професионалните си приоритети. Възможно е да възникнат конфликти на работното място поради разногласия с началници или колеги, но това е и шанс да проявите лидерство и да демонстрирате способностите си. Обстоятелствата през седмицата са особено благоприятни за тайни дела и задачи, които изискват мълчание и внимание към детайлите.

Лъв

Енергиите на планетите ви потапят в атмосфера на мистерия и необичайни усещания. Набляга се на образованието, пътуванията и разширяването на хоризонтите. Възможно е да мислите за нови възможности за саморазвитие, пътуване или обучение. Това е чудесно време да преоцените убежденията и плановете си за бъдещето. По стечение на обстоятелствата може да попаднете зад кулисите на събитията, да видите скрити връзки и да почувствате, че нещата се случват така, както трябва.

Дева

Желанието ви за нови знания и преживявания ще се увеличи и може да вземете важно решение относно дългосрочните си цели. Това е добро време да насочите енергията си към кариерата и професионалните въпроси. Също така много представители на знака ще се съсредоточат върху въпроси, свързани с финанси, дългове и чужди ресурси. Седмицата е подходяща за преоценка на емоционалните ви привързаности и за осъзнаване на това къде сте твърде зависими от другите.

Везни

Седмицата ще донесе важни събития в областта на взаимоотношенията. Може да се наложи да преоцените личните или бизнес връзките си и да осъзнаете как едно партньорство влияе на живота ви. Възможно е да възникне напрежение, особено ако единият партньор се чувства ощетен. Това е време, в което конфликтите могат да ескалират, но ще има и възможност да осъзнаете от какво се нуждаете за по-хармонични и взаимноизгодни отношения. Необходимо е също така да уредите финансови ангажименти, общи ресурси или дългове.

Скорпион

Време е да се заемете със здравословни проблеми, рутина и ежедневни задължения. Това е добър момент да преразгледате работните си процеси, да подобрите ежедневните си навици или да обърнете внимание на физическото и психическото си здраве. Възможно е да осъзнаете, че сте претоварени с рутина или работите твърде много, което изисква незабавна промяна. Разчистете пространството си и въведете ред в делата си. Това ще ви помогне да придобиете увереност в ресурсите си и да подредите приоритетите си.

Стрелец

Седмицата ще ви донесе вдъхновение в сферата на творчеството, любовта и себеизразяването. През този период може да получите яснота по въпроси, свързани с романтични отношения или лични проекти. Както и да разкриете истинските си чувства и желания по отношение на любовта или творческите начинания. Това е и време да изразявате открито емоциите си и да се наслаждавате на живота. Вашата сила сега е свързана с магията на интуицията, вие сте в потока на събитията и се чувствате на мястото си.

Козирог

Планетарните аспекти ще засегнат сферата на семейството, дома и личните устои. Също така ще можете да останете активни при всякакви обстоятелства, но ще го правите ненатрапчиво, незабелязано от другите. Възможно е да ви предстоят важни промени в семейството, свързани с домашните дела или местоживеенето. Това е време да се замислите за корените си, отношенията с роднините и личната си безопасност. Възможно е отдавнашни семейни конфликти да излязат наяве, което ще ви накара да преосмислите приоритетите си в домашния живот.

Водолей

Откриват се нови хоризонти в общуването, ученето и отношенията с другите. Това е време, в което ще трябва да преосмислите идеите си, да бъдете по-гъвкави с информацията и да се свържете с другите. Възможно е да се появят важни новини или необходимост от пътуване. За някои това може да означава дългоочаквана виза или гражданство, приключване на съдебно дело или подписване на договор, който е бил дълго договарян.

Риби

На дневен ред излизат въпроси, свързани с финансите, доходите и личните ценности. Този период може да ви принуди да преосмислите разходите си, да намерите нови начини да печелите пари или да се научите да управлявате ресурсите си по-разумно. Това е и време да се съсредоточите върху това, което е наистина важно за вас и което ви носи чувство за сигурност и стабилност. Като цяло седмицата прилича на спокойно езеро, по чиято повърхност лежи лека мъгла, която скрива крилете ви, но в същото време създава усещане за уют и загадъчност.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара